De DISC-stijlen bij ruiters

De DISC-stijlen bij ruiters

Als paardenliefhebber ben je wellicht bekend met DISC. DISC is een persoonlijkheidsmodel dat is gebaseerd op vier verschillende gedragsstijlen, namelijk Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen kenmerken en voorkeuren. In deze blog gaan we dieper in op de DISC-stijlen en wat dit betekent voor ruiters met hun paard.

 

Dominant

Ruiters die een Dominante persoonlijkheidsstijl hebben, zijn gericht op presteren en het behalen van resultaten. Ze zijn zelfverzekerd en hebben een sterke wilskracht. Deze ruiters zijn vaak zeer ambitieus en doelgericht. Ze houden van uitdagingen en zijn niet bang om risico’s te nemen. Voor ruiters met deze stijl is het belangrijk om de controle te hebben over hun paard. Ze hebben behoefte aan snelheid, competitie en het bereiken van hun doelen.

 

Interactief

De Interactieve persoonlijkheidsstijl is gericht op het verbinden en communiceren met anderen. Deze ruiters zijn sociaal, extravert en hebben een positieve instelling. Ze houden van het delen van ervaringen met anderen en zijn graag in het middelpunt van de belangstelling. Voor deze ruiters is het belangrijk om een band op te bouwen met hun paard. Ze hebben behoefte aan sociale interactie, afwisseling en het beleven van avontuur.

 

Stabiel 

De Stabiele persoonlijkheidsstijl is gericht op stabiliteit en harmonie. Deze ruiters zijn geduldig, betrouwbaar en hebben een kalme instelling. Ze zijn goed in het luisteren naar anderen en zijn graag onderdeel van een team. Voor deze ruiters is het belangrijk om een goede relatie met hun paard op te bouwen. Ze hebben behoefte aan veiligheid, stabiliteit en harmonie in de omgang met hun paard.

 

Consciëntieus 

De Consciëntieuze persoonlijkheidsstijl is gericht op nauwkeurigheid en kwaliteit. Deze ruiters zijn zeer gedetailleerd georiënteerd, gestructureerd en hebben een sterke behoefte aan orde en structuur. Ze zijn zeer betrouwbaar en stellen hoge eisen aan zichzelf en anderen. Voor deze ruiters is het belangrijk om hun paard op een nauwkeurige en methodische manier te trainen. Ze hebben behoefte aan consistentie, precisie en kwaliteit in de omgang met hun paard.

 

De DISC-stijlen bij ruiters

Het begrijpen van jouw DISC-stijl kan je helpen om te begrijpen wat jouw voorkeuren zijn als ruiter en hoe je het beste met je paard kunt omgaan. Het kan je ook helpen bij het begrijpen van andere ruiters en hoe zij omgaan met hun paard. Door rekening te houden met de DISC-stijlen van anderen, kun je beter communiceren en samenwerken met andere ruiters.

HorseProfile geeft je door middel van gevalideerde vragenlijsten inzicht in jouw persoonlijke DISC voorkeursstijl en de voorkeuren van je paard. Zodat je jouw gedrag af kunt stemmen op de behoeften van je paard. Waardoor je prettiger met hem omgaat en effectiever traint met betere resultaten. 

 

HorseProfile

Inhoudsopgave:

Ook benieuwd naar de mogelijkheden?

NEEM CONTACT OP

Onze gegevens

HorseProfile

Holthe 31

9411TN Beilen
Mob 06 10 63 31 05
Kvk 04084430
BTWid NL001589562B60

Scroll naar boven